top of page

WERKWIJZE

Op deze pagina laat ik stap voor stap zien hoe een artist impression van een woning van Zichtbaar3D wordt opgebouwd. Om te beginnen wordt het beschikbare materiaal verzameld. Vaak zijn dit de bouwtekeningen van bijvoorbeeld een woning. Afhankelijk van het type opdracht en uw wensen wordt een keuze gemaakt om met bepaalde programma's te werken. Mocht het nodig zijn om voor het modeleren van de omgeving foto's te maken dan kom ik hiervoor zelf langs.

Werkwijze-1.jpg

STAP 1 - DE BOUWTEKENING

Mits er een .dwg bestand beschikbaar is kan deze direct worden geïmporteerd in de meeste tekenprogramma's. Als dit niet het geval is worden de gevels handmatig overgetrokken.

Werkwijze-2.jpg

STAP 2 - HET CASCO UITTEKENEN

Vervolgens wordt aan de hand van de bouwtekeningen het casco in 3D uitgetekend.

Werkwijze-3.jpg

STAP 3 - KOZIJNEN TEKENEN

Als het casco in 3D is getekend kunnen de kozijnen en andere details worden geplaatst. De kozijnen worden getekend aan de hand van de geveltekeningen.

Werkwijze-4.jpg

STAP 4 - MATERIALEN TOEVOEGEN

Het huis heeft nu zijn definitieve vorm. Nu kan het 3D-model verder uitgewerkt worden door kleuren en materialen toe te voegen. Deze stap geeft al een duidelijk beeld van hoe het huis eruit komt te zien.

Werkwijze-5.jpg

STAP 5 - OPZET MAKEN OMGEVING

De volgende stap is het globaal uitwerken van de omgeving. De stoep, de oprit, eventuele naastgelegen bouwwerken en het groen worden in deze stap geplaatst. Als deze stap voltooid is leg ik vaak een aantal concept standpunten voor aan de opdrachtgever. Het gekozen camerastandpunt wordt dan verder uitgewerkt.

Werkwijze-66.png

STAP 6 - HET EINDBEELD

Tijdens de laatste stap voeg ik diverse elementen toe in een renderprogramma en/of in Photoshop. Ik vervang de achtergrond door een fraaie wolkenlucht. Het effen groene gras wordt vervangen door fotorealistisch gras. Als laatste worden auto's en mensen toegevoegd. De Artist impression van dit huis is nu klaar.

Werkwijze: Projecten
bottom of page